El suquet de peix era un plat ràpid que feien
el pescador a la barca en tota la costa catalana i illenca.
Ingredients
●
1 kg. de peix de carn dura: rap,
congre, mussola…
●
4 patates que no es desfacin gaire: red pontiac, bufet…
●
3 tomàquets ratllats
●
3 nyores: la carn sense llavors.
●
1 copa de vi blanc o xerès
●
½ bitxo
●
Un grapat d´ametlles i/o avellanes
torrades
●
1 llesca de pa sec
●
6 grans alls
●
Julivert
●
Safrà
Preparació
Posem les nyores en remull amb aigua calenta 1
hora abans.
En una cassola posem oli i fregim una llesca
de pa sec i 4 alls tallats per la meitat, sense el germinat. Quan tot està
rosset es reserva.
Tallem les patates escatades i les fregim una
mica. També les reserven.
En aquest mateix oli tirem 2 alls, talladets
petits, i quan canviïn de color hi afegim els tomàquets ratllats. Sofregim el
tomàquet i tirem la carn de les nyores, el safrà i una copa de vi.
Deixem evaporar. Afegim les patates i mig
bitxo. Posem aigua o brou de peix. Ha de coure 9 minuts.
Mentrestant fem una picada amb el pa, els alls
i els fruits secs. Posem una mica de vi o el mateix brou de les patates per
treballar millor la picada.
Afegim el peix, ho deixem 6 minuts més.
Per últim rectifiquen de sal i pebre.Tirem la
picada per damunt. Esperem 5 minuts més.
Abans de servir escampem julivert.
Suggeriment: podem tirar-hi musclos o cloïsses
al suquet uns moment abans de tirar la picada.
Laura Ll.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari