SUQUET DE PEIX





El suquet de peix era un plat ràpid que feien el pescador a la barca en tota la costa catalana i illenca.

Ingredients

       1 kg. de peix de carn dura: rap, congre, mussola…
       4 patates que no es desfacin  gaire: red pontiac, bufet… 
       3 tomàquets ratllats
       3 nyores: la carn sense llavors.
       1 copa de vi blanc o xerès
       ½ bitxo
       Un grapat d´ametlles i/o avellanes torrades
       1 llesca de pa sec
       6 grans alls
       Julivert
       Safrà

Preparació

Posem les nyores en remull amb aigua calenta 1 hora abans.
En una cassola posem oli i fregim una llesca de pa sec i 4 alls tallats per la meitat, sense el germinat. Quan tot està rosset es reserva.
Tallem les patates escatades i les fregim una mica. També les reserven.
En aquest mateix oli tirem 2 alls, talladets petits, i quan canviïn de color hi afegim els tomàquets ratllats. Sofregim el tomàquet i tirem la carn de les nyores, el safrà i una copa de vi.
Deixem evaporar. Afegim les patates i mig bitxo. Posem aigua o brou de peix. Ha de coure 9 minuts.
Mentrestant fem una picada amb el pa, els alls i els fruits secs. Posem una mica de vi o el mateix brou de les patates per treballar millor la picada.
Afegim el peix, ho deixem 6 minuts més.
Per últim rectifiquen de sal i pebre.Tirem la picada per damunt. Esperem 5 minuts més.
Abans de servir escampem julivert.
Suggeriment: podem tirar-hi musclos o cloïsses al suquet uns moment abans de tirar la picada.
Laura Ll.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari